KAKO SPREČITI INFEKCIJE VIRUSIMA – MOĆNE BILJKE I U BORBI PROTIV VIRUSA

by in Vesti o zdravlju 25. marta 2020.

Virusi su deo svakodnevnice, stalno prisutni kao pretnja zdravlju. Ove sićušne tvorevine sastavljene su samo od genetskog materijala, obavijenog proteinskom kapsulom.

Kad virusi inficiraju čoveka, počinju da se razmnožavaju velikom brzinom. Ako je imunitet oslabljen, ćelije „čuvari” ne mogu više da ih uništavaju, pa se javlja bolest. Najbolji način da potpuno sprečite, ublažite simptome i konačno porazite bilo koj virus (pa i famoznu koronu) jeste da ojačate svoj imuni sistem.

Danas postoji samo nekoliko zvaničnih lekova protiv njih. Zato se u borbi protiv ovih „opasnika” često okrećemo prirodi, odnosno lečenju biljem i odgovarajućim namirnicama. Evo kratkog izbora biljaka koje mogu da vam pomognu u lečenju virusnih oboljenja, i čija je lekovitost i naučno dokazana.

Ehinacea

Ehinacea je najpoznatija antivirusna lekovita biljka. S obzirom na to da jača i stimuliše imuni sistem, korisna je u borbi protiv virusa i bakterija. Ehinacea je jedna od retkih biljaka s nizom kliničkih studija koje dokazuju i opravdavaju njenu primenu kao imunostimulansa, a takođe pokazuje i antivirusno delovanje kod infekcija disajnih puteva. Dokazano je da ehinacea efikasno deluje kod akutnih infekcija disajnih puteva, uključujući i grip, prehladu, bronhitis, sinusitis, tonsilitis i upalu uva. Uzimanje ehinacee preporučuje se već kod prvih simptoma bolesti. Ehinacea deluje na nespecifičnu granu imuniteta, na fagoitne ćelije i T ćelije ubice. U osam od devet ispitivanja ehinacea je dovela do povoljnog dejstva.

Kad je u pitanju ehinacea, možemo spomenuti i jednu tinkturu koju proizvodimo od ehinacee pod nazivom Imuno1, koja je sve popularnija zbog svog snažnog antivirusnog i antibakterijskog dejstva. Više informacija možete pronaći na sledećem linku: http://www.sacuvajzdravlje.rs/proizvod/imuno1-ehinacea/

Đumbir

Koristi se čaj od svežeg korena đumbira, ili đumbir u prahu koji se stavlja u razne napitke.

Crni kim

Drevni faraoni smatrali su ulje crnog kima lekom protiv svih bolesti. S druge strane, više od dve stotine modernih istraživanja potvrdilo je lekovito dejstvo ove biljke. Zbog svog bogatog hemijskog sastava (sadrži preko sto aktivnih sastojaka), crni kim utiče na širok spektar bolesti. Blagotvorno deluje na disajni i mokraćni sistem, i na sistem za varenje. Jača imunitet, leči bronhitis i hronični kašalj.

Beli i crni luk

Beli luk je recimo izbor broj jedan kada je u pitanju borba protiv virusa. Zbog svojih antiviralnih sastojaka, deluje direktno na virus plus jača Vaš imuni sistem i deluje antiinflamatorno! Pokazalo se da su njegovi sastojci među najboljima za uništavanje bakterija i virusa, jačanje imuniteta, smanjenje količine holesterola u krvi i snižavanje visokog krvnog pritiska.

Ukoliko Vam je potrebna tinktura Antibiotik, pogledajte ovaj link: http://www.sacuvajzdravlje.rs/proizvod/antibiotik/

Eukaliptus

Zahvaljujući jedinjenjima koja sadrži, ova biljka izuzetno je korisna protiv virusnih infekcija. Može da se koristi u obliku esencijalnih ulja za inhalaciju kod prehlada.

Maslina

Zahvaljujući tome što sadrži elenolnu kiselinu koja koči stvaranje enzima potrebnih virusima za prodiranje u zdrave ćelije organizma, maslina je korisna u borbi protiv ovih neprijatelja. Usporavanjem umnožavanja virusa, supstance iz lista masline daju organizmu dovoljno vremena da krene u napad.

One Comment
  1. Smeju li osobe sa nižim pritiskom da koriste beli luk

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Korpa