Moć belog luka je neverovatna -prirodni antibiotik koji uništava bakterije, viruse, gljivice…

by in Vesti o zdravlju 2. decembra 2019.

Kakav je uticaj belog luka na imunitet?

– Ako treba izabrati samo jednu biljku za jačanje imunog sistema, zapravo, ako treba imati samo jednu biljku u lečilištu, to bi bio beli luk.

Otkuda toliko poverenja u beli luk?

– To nije poverenje, već sam i sam video čuda koja on čini.

Kakva čuda ste videli?

– Video sam kako se lukom leči rak, i spolja i iznutra, i video sam kako beli luk može da uništi sve bakterije, viruse, gljivice, crve i parazite, i spolja i iznutra. Beli luk je najveći ubica bakterija, virusa i gljivica, zapravo svih antigena/patogena, sa snažnijim dejstvom od bilo koje druge biljke.
Beli luk takođe može ojačati imunitet, ali je najviše poznat kao najsmrtonosniji ubica svega što može da vam naškodi. Zbog toga i kažem da su ehinacea i beli luk najbolji dinamički tandem.

Zašto je beli luk bolji od farmaceutskih antibiotika?

– Recimo, farmaceutski antibiotici su neselektivni u uništavanju bakterija u vašem telu, oni ih prosto sve unište. To stvara dodatne probleme, jer se u telu nalaze i milioni tzv. dobrih bakterija, koje su potrebne za odvijanje metaboličkih procesa. Zbog toga mnogi ljudi nakon uzimanja ovih antibiotika imaju problema sa varenjem, zatvorom i gljivičnim infekcijama. Još je veći problem što antibiotici ne unište 100% loših bakterija u vašem telu. Obično unište 99%. Preostale bakterije onda mutiraju, postanu smr – tonosnije i otporne na te iste antibiotike. Tako nastaju veoma opasne i otporne bakterije.
S druge strane, beli luk je potpuno selektivan u uništavanju bakterija, ubijajući samo one koje škode vašem telu. Ono što je pritom neverovatno jeste da u isto vreme beli luk podstiče razvoj onih dobrih bakterija, i poboljšava crevnu floru i varenje.

Da li možete navesti nekoliko vrsta bakterija za koje je dokazano da ih beli luk uništava?

– Beli luk uništava velik broj bakterija, uključujući streptokoke, stafilokoke, tifusne, difteriju, koleru, bakterijsku dizenteriju (dijareja kod turista), tuberkulozu, tetanus, reumatsku groznicu i mnoge druge.
Ali ne samo to, već je beli luk takođe odličan antivirusni agens. Luk je bio testiran za razne vrste virusa, i naučno je dokazano da uništava iza – zivače malih boginja, zaušaka, mononukleoze (Apštajn-Barov virus), ovčijih boginja, herpes simpleksa 1 i 2, herpes zostera, virusnog hepatitisa, šarlaha, besnila, itd.
Opet, to nije sve. Beli luk je poznat i po svom fungicidnom dejstvu. U laboratorijskim istraživanjima je pokazano da je beli luk bolji od svih pos – tojećih fungicidnih agenasa, tu uključujući i nistatin. Beli luk reguliše rast Candide albicans i uništava gljivičnu tineu.

Za šta se vi koristili beli luk u svom lečilištu?

– Za sve što sam malopre naveo, mada najviše za rak. Beli luk je dokazan lek za rak. Oko jedne trećine svih studija o belom luku vezano je za lečenje raka. Beli luk ne samo da pomaže belim krvnim zrncima da nas odbrane od raka, već i poboljšava sposobnost našeg tela za uništavanjem tumora. Kada su sastojci luka prisutni u našoj krvi, mnogi aspekti imunog sistema su poboljšani. On takođe podstiče produkciju interferona, broj prirodnih ćelija-ubica, sprečava razvoj tumora i čak ublažava bol koji ide uz rak.

Leči li neku posebnu vrstu raka?

– Većina istraživanja je urađeno za rak u digestivnom traktu. Po jednoj medicinskoj studiji, beli luk umanjuje rak stomaka 10 puta efikasnije od drugih vrsta lekovitih biljaka.

Kako preporučujete da se upotrebljava?

– Svako ko hoće da upotrebljava beli luk u ishrani, treba da krene od jednog većeg češnja dnevno. Najbolji je u sirovom stanju, bilo iseckan, bilo da se stavi u sokovnik zajedno sa drugim povrćem ili voćem. Ako to budete mogli da izdržite, onda povećajte količinu na 2 češnja dnevno, pa onda i na 3. Većina istraživanja je pokazala da su najmanje poveća 3 češnja luka dnevno efikasna doza, tako da bi toliko trebalo da uzimate.

„Pacijentima sam govorio da rak ima neprijatniji miris od belog luka.”

Ipak, niko ne voli miris belog luka.

–  Postoji veliki broj prirodnih osveživača daha. Mislim da je po tom pitanju najbolje esencijalno ulje od nane ili od čajnog drveta. Posao odrađuju samo 2-3 kapi kada se stave u usta. Dr Kristofer je koristio za sisanje pupoljak karanfilića, koji ima isti efekat. U nekim prodavnicama zdrave hrane prodaje se jedno dobro ulje od čajnog drveta, koristio sam ga jedno vreme u svom lečilištu, i dobro je odrađivalo posao. Oni takođe prave i čačkalice sa uljem od čajnog drveta.

Spomenuli ste i spoljnu upotrebu.

– Naravno, odličan je i za spoljnu primenu. Samo zapamtite, BELI LUK PEČE KOŽU. On sadrži sumpornu kiselinu i može da vam izgori kožu. On je od koristi pri lečenju raka, bradavica, čireva i ostalog, samo obavezno ga uzimajte i internim putem.

Kako se beli luk koristi za lečenje raka?

– Postoje dva glavna načina. Prvi je jednostavan. Ako je obolelo mesto malo poput neke bradavice, malog tumora ili čirića, onda samo nanesite na to i zalepite polovinu češnja belog luka, poveće ili srednje veličine. Zalepite ga ili lepljivom trakom ili nekim flasterima, te svež luk stavljajte 2-3 puta dnevno. Tako će doći do sagorevanja onoga što želite da se otarasite, za par dana. Drugi način jeste kašna obloga. Morate biti pažljivi pri njenom pravljenju. U blender stavite podosta češnjeva belog luka, malo jabukovog sirćeta i isitnjene unutrašnje kore bresta. Dobićete braon smesu. Primenite je na obolelo mesto, natrljajte dobro, te će ona ostati na mestu dok se bude sušila. Možete dodati i malo aleve paprike…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Korpa