Sirova voćna torta – recept
Sastojci:
Kora:
100g lešnika
50g suncokreta
100g suvog grožđa
30g maka
Suvo grožđe namočiti u vodi, ocediti i blendati. Zamesiti sve i staviti kašičicom na dno kalupa.
Fil:
400g krušaka
300g jabuka
200g suncokreta
50g badema
1dl soka mandarine
50g suvog grožđa
Blendati voće, grožđe, sok i mak, pa dodati mleveni suncokret i bademe, pa još malo blendati.
Uzeti par kašičica za ukras i staviti na hladno.
Preliti fil preko kore i zalediti, pa ukrasiti kriškama kruške, mandarine, lešnicima,bademima ili nečim drugim po želji.
Po izboru umesto suncokreta i badema možete koristiti indijske orahe ili umesto suvog grožđa urme ili suve smokve.
Kalup je od 18cm. Za veći od 26cm dupla smesa za istu visinu ili dupla kora + 50% više fila za nižu tortu.
Preuzeto sa fb