Sirova voćna torta – recept

by in Vesti o zdravlju 6. novembra 2019.

Sastojci:

Kora: 
100g lešnika
50g suncokreta
100g suvog grožđa
30g maka
Suvo grožđe namočiti u vodi, ocediti i blendati. Zamesiti sve i staviti kašičicom na dno kalupa.

Fil:
400g krušaka
300g jabuka
200g suncokreta
50g badema
1dl soka mandarine 
50g suvog grožđa

Blendati voće, grožđe, sok i mak, pa dodati mleveni suncokret i bademe, pa još malo blendati.
Uzeti par kašičica za ukras i staviti na hladno.
Preliti fil preko kore i zalediti, pa ukrasiti kriškama kruške, mandarine, lešnicima,bademima ili nečim drugim po želji.

Po izboru umesto suncokreta i badema možete koristiti indijske orahe ili umesto suvog grožđa urme ili suve smokve.

Kalup je od 18cm. Za veći od 26cm dupla smesa za istu visinu ili dupla kora + 50% više fila za nižu tortu.

 

Preuzeto sa fb

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Korpa