Kolač od bundeve, urmi, badema i indijskih oraha
Sastojci:
Kora:
1 šolja urmi bez koštica
1/2 šolje brašna od badema
1 kašika kakao praha
2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašika bademovog mleka
Kremasti sloj:
1/2 šolje sirovog indijskog oraha
1/3 šolje meda
1/3 šolje pečene bundeve
1 kašičica cimeta
Priprema:
Ostavite bademe jedan sat u vodi. Nakon toga, procedite i stavite sastojke za koru u blender i blendate dok mešavina ne bude dobro sjedinjena. Rasporedite i pritisnite mešavinu ravnomerno na dno pripremljene posude, obložene papirom za pečenje, i stavite u zamrzivač, dok pripremite sledeći sloj kolača. Ubacite sastojke kremastog sloja u blender i blendajte dok ne dobijete glatku masu. Sipajte smesu u već pripremljenu posudu, preko kore, i rasporedite ravnomerno. Zamrznite desert najmanje dva sata.
Prijatno!